Noticias

Miércoles, 14 de marzo 2012
JAZZ, ENERGIA I SINERGIA. JAZZ AL BOTANIC 2012
Fuente: sedajazz


Jazz, energia i sinèrgia
Jazz al Botànic 2012

Aquest 2012 ha esta declarat Any de l'Energia Sostenible per a Tots, per facilitar l'accés en tots els àmbits a l'eficiència energètica i l'energia renovable. La realitat actual és que milions de persones no poden accedir a energia no contaminat, assequible i fiable, un entrebanc per al seu desenvolupament social i econòmic, i també per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides.

El Cicle de Jazz del Botànic vol dedicar cadascun dels seus concerts d'aquest any a una energia de les que anomenen renovables, i que obtenim dels recursos VAS, vent, aigua i sol, o de la pròpia biomassa, possible alternativa dels combustibles fòssils. Energies que, tot i tenir molts avantatges, s'han de dirigir cap a una producció el més neta possible i un consum responsable.
Amb tot, volem també afegir la nostra pròpia energia renovable extreta del millor Jazz i les millors idees, l'energia creativa. Tal volta no és capaç de fer anar un vehicle però si d'inspirar, provocar i, en definitiva, moure el món.


31 de març. Energia geotèrmica
Vicent Macian Quartet "BAM !"

El saxo de Vicent Macian és avantguardista, es renova constantment, tant en la composició com en la forma d'interpretar. Amb la seua força, el timbre, més fosc i redó, i l'enganyosa facilitat amb que crea, aconsegueix Jazz contemporani al roig viu. BAM! és el seu primer disc, amb una energia d'elevades temperatures semblant a la geotèrmica, nodrida de la calor de l'interior de la terra. En aquest cas però, només cal que patim per un tipus de contaminació col·lateral, la dels nostres oïts amb la bona música.

28 d'abril. Energia solar
Bertrand Kientz Quartet & Txetxe Folch  "SOLAR PERFORMANCE"

Que l'astre rei puga, a més de tots els altres beneficis que ens aporta, abastir-nos d'energia infinita i no contaminant, és la millor de les notícies. El grup que ens acompanya inspira el seu espectacle en aquesta energia neta i revitalitzant. Una proposta sorprenent, creativa, divertida i emotiva, on s'uneixen a la música el teatre i el mim. Un raig de llum dintre del cicle.

19 de maig. Energia mareomotriu  
Kontxi Lorente Quartet "MEDITERRANEAN SEA" 

El Mediterrani ha inspirat compositors i poetes, ha estat encontre de pobles i cultures, llavor de civilitzacions. En aquest nou segle, tal volta el seu paper siga convertir-se en font d'energia renovable i neta aprofitant l'energia cinètica i potencial de les seues corrents de marees. De moment, el Jazz continua trobant-la espai de creativitat i els músics li dediquen un nou disc replet de temes que destaquen els sentiments que evoca.

2 de juny. Energia hidroelèctrica
Voro Garcia "ELECTRIO"

Quan pensem que en termes associats a la paraula Jazz ja ho hem sentit tot ens aplega un repertori de temes inspirats en l'Electro Jazz, un gènere que sorgeix els anys 60 amb la fusió del Jazz amb el funk, el rock i el pop. La controvertida energia hidroelèctrica ací es transforma i el conjunt de fluïts musicals aconsegueixen generar una energia vibrant i potent gràcies als teclats i els sintetitzadors.

20 d'octubre. Energia Biomassa                      
Miquel Casany & Arturo Serra "BLACK NARCISSUS"

Biocombustibles, agrocarburants, i explotació d'ecosistemes, són termes controvertits que ja formen part de qualsevol conversa sobre energia i ecologia. Tant de bo l'ús de la biomassa fos tan senzill com captar tota la inspiració que un espai verd o un gran camp florit poden generar. Aquestos dos músics de la segona generació del Jazz valencià ens porten un projecte amb mescla de tradició i hard bop, tot ell inspirat en la natura.

10 de novembre. Energia eòlica
Big Band Intokables "ENJOY LATIN JAZZ"

Els molins de vent embogiren al Quixot. Ara els aerogeneradors embogeixen als defensors del paisatge. En tot cas, sembla que el vent ens proporciona una energia eficaç i verda, però intermitent. La formació que ens acompanya, amb 20 músics on la majoria són vent, ens portarà un recull de música moderna i ens demostrarà que les tradicionals societats musicals també es poden convertir en tot un fenomen innovador.

15 de desembre. Energia creativa
Sedajazz Latin Ensemble
Interpretació de les peces seleccionades al concurs de composició

Tot i els grans estudis sobre energies, creguem que encara no s'ha definit ben bé quina és aquella força que envaeix qualsevol persona que se sent inspirada i no pot deixar d'escriure, pintar, esculpir, composar... Nosaltres l'hem anomenada energia creativa. i vos en volem portar una mostra en aquest concert on s'interpretaran les vuit composicions seleccionades al concurs que hem convocat sota el títol Jazz, energia i sinèrgia, inspirades en la mateixa temàtica del cicle i adaptades al format Latin Jazz ensemble.

CONCURS JAZZ, ENERGIA i SINÈRGIA

Si ets amant del Jazz, si t'agrada la composició, si la temàtica del nostre cicle et resulta inspiradora, si vols veure la teua obra interpretada per la Sedajazz Latin Ensemble el proper mes de desembre al Botànic, aquest és el teu concurs. Presenta'ns la teua obra!

Consulteu les bases CLIKAR AQUI


Els concerts són a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic a les 19.30h (c/Beat Gaspar de Bono s/n)

Les entrades es poden adquirir per 4€ a la taquilla del Jardí en el seu horari habitual, des dels quinze dies anteriors a cada concert. Consulteu l'horari de la taquilla i la informació de les actuacions a www.uv.es/jardibotanic

 Més informació al 96 315 68 00/17 i a cicbotanic@uv.es

Organitza:  Jardí Botànic i Sedajazz

Col·labora: Vicerectorat de Cultura

Patrocina: Grupo Santander i SGAE

  
Únete a nosotros
Regístrate en la web de Sedajazz y comparte con nosotros tu pasión por el jazz.
Grupos Musicales
Contrata en Sedajazz las formaciones musicales y los espectáculos más estimulantes.